Webináře | Archiv

Vzdělávací online semináře, které nabízíme, jsou přednášeny zkušenými, erudovanými odborníky z praxe, kteří se daným tématem zabývají. Každý vzdělávací webinář je recenzovaný dalším odborníkem. Výhodou online seminářů je především vzdělávání se z pohodlí Vašeho domova, přímý kontakt s lektorem, získání osvědčení o absolvování online semináře, materiály z přednášky a společné sdílení pedagogických zkušeností nejen mezi účastníky.

Každý účastník živého vysílání získá osvědčení o absolvování, které nalezne v sekci Můj účet - Moje webináře následující den po uskutečněném webináři. U záznamů z proběhlých webinářů osvědčení nevystavujeme. Také se ve svém účtu dostane k materiálům z přednášky i k nahranému videu, které si může opětovně přehrát a tím se zpět vracet k vysílání online webináře. Snažíme se vybírat a připravovat psychologická, speciálně pedagogická, sociologická, pedagogická a didaktická témata, která pomohou účastníkům (pedagogům, asistentům pedagoga, vedoucím pracovníkům i zákonným zástupcům) lépe porozumět dané problematice a rozšířit jim tak profesní i osobní portfolio. Naším cílem je reagovat na aktuální trendy školství.

V lednu 2020 jsme získali od MŠMT ČR rozhodnutí o udělené akreditaci č. j.: MSMT – 4484/2020-1, k provádění vzdělávacích programů, platnou do 27. 1. 2026.

V případě jakýchkoliv dotazů ke vzdělávacím webinářům se můžete obrátit na e-mail: vzdelavani@vlavici.cz.

Již uskutečněné webináře si můžete objednat v archivu. Vybraný záznam a materiály z webináře obdržíte po zaplacení ve svém účtu v sekci moje webináře.

Návod, jak vytvořit hromadnou objednávku webináře

Nejčastější dotazy a odpovědi na ně

Archiv webinářů

Jak jednat s rodiči?

21. dubna 18:00 - 19:10

Ryze prakticky zaměřený webinář aktivně reaguje na kazuistiky účastníků a jejich dotazy. Cílem webináře je naučit se přemýšlet o spolupráci školy a rodičů komplexněji - jako o vztahu, který, pokud má fungovat, musí být založen na oboustranné otevřenosti. Jak naučit rodiče, aby do školy chodili rádi? Jak je motivovat k tomu, aby se sami zajímali o to, co se ve škole děje? Lektorka bude v průběhu semináře reagovat na dotazy účastníků obdržené prostřednictvím online chatu.

LEKTOR: Mgr. et Mgr. Jakub Švec - psycholog
CENA: 325 Kč

Hlasová, dechová a artikulační cvičení - prakticky

21. dubna 19:00 - 20:10

V teoretické části webináře si ke každé oblasti povíme základní teoretické body a následně v části praktické si do každé oblasti povíme zásobu her pro procvičování doma, v mateřské ale i základní škole na prvním stupni. Možnost využít online chat s lektorkou a sdílet své zkušenosti

LEKTOR: Tým lektorů
CENA: 325 Kč

Jak předcházet konflliktům ve školním prostředí?

21. dubna 20:00 - 21:10

Školní prostředí může být pro řadu z nás stresorem. Pro děti, učitele, rodiče. Cílem tohoto webináře je naučit Vás předcházet konfliktům, adekvátně reagovat ve stresu. Čekají nás prvky mimo jiné psychohygieny, kazuistiky i příklady z praxe. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Petra Vorlíčková - psycholožka
CENA: 325 Kč

Jak probíhá vyšetření intelektu?

20. dubna 18:00 - 19:10

Tento webinář poodhalí průběh psychologického vyšetření (především v PPP). Jak vyšetření probíhá, jaké jsou z něj výstupy, na co se připravit a jaké jsou jeho limity? Na tyto i další otázky odpovíme během webináře. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Petra Vorlíčková - psycholožka
CENA: 295 Kč

Motivace a odměňování žáků ve výuce

20. dubna 19:00 - 20:10

Motivace jako způsob ovlivňování chování má při práci se žáky klíčovou roli. Ukážeme si různé metody odměňování a motivace žáků. Jak metodu správně vybrat, aby byla efektivní. Motivace může pomáhat – aktivizovat žáky, ovlivňovat jejich chování tak, aby bylo sociálně a komunikačně přiměřené, pomáhat podporovat ochotu k další spolupráci nebo zvyšovat samostatnost a nezávislost žáka. V rámci webináře můžou účastníci sdílet své pedagogické zkušenosti a využít online chat s lektorkou webináře.  

LEKTOR: Bc. Helena Komasová Stružinská
CENA: 295 Kč

Jak dobře zabezpečit svůj telefon a mobil

20. dubna 20:00 - 21:10

Anotace bude doplněna. 

LEKTOR: Daniel Bernátek - lektor
CENA: 295 Kč

Jak zapojit všechny žáky do vyučování?

19. dubna 18:00 - 19:10

Jak docílit toho, aby během vyučovacích hodin žáci využívali maximální množství času? Jak skutečně každému umožnit plné zapojení? Máme vůbec přehled o tom, v kterých opakujících se situacích jsou žáci aktivní a v kterých nikoli? A dokážeme tuto otázku zodpovědět po jednotlivcích? 

V průběhu webináře si ukážeme nástroje, které nám mohou pomoci. S rovnoměrným zapojováním žáků, s evidencí tohoto zapojování, s individualizací, ...

LEKTOR: Mgr. Marek Adler - pedagog, lektor
CENA: 295 Kč

Programy, které pomáhají ve škole i v životě (Kuprev, Elkonin, Předškoláček, Kupoz,...)

19. dubna 19:00 - 20:10

V rámci online webináře lektorka představí programy, které dětem pomáhají při rozvíjení kognitivních funkcní. Pobaví se účastníky o tom, jaký program je pro koho vhodný a v jakém období. Vysvětlí, kdy je vhodné s programem začít a kdy už je pozdě jít touto cestou. V rámci webináře mohou účastníci sdílet své pedagogické zkušenosti nejen ohledně zmíněných programů (Kuprev, Elkonin, Předškoláček nebo Kupoz), online chat s lektorem je samozřejmostí. 

 

LEKTOR: Mgr. Zdeňka Wajdová - speciální pedagog, logoped
CENA: 325 Kč

Reedukace specifických poruch učení na základní škole

19. dubna 20:00 - 21:10

Specifické poruchy učení jsou heterogenní skupiny obtíží, které charakterizuje neschopnost nebo snížená schopnost naučit se číst, psát a počítat pomocí běžných výukových metod za přiměřené inteligence a sociální kulturní příležitosti. Na webináři pedagogové získají rady a náměty jak provádět reedukaci SPU, jaké volit metody a pomůcky. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Jana Okrouhlá - speciální pedagog
CENA: 325 Kč

Skupinové vyučování - jak na něj?

15. dubna 18:00 - 19:10

Zajímá vás skupinová výuka, využíváte prvky skupinové výuky a chcete získat nové náměty skupinové práce do své výuky?

Po dobu 60-70 minut budou účastníci zapojení do webináře s názvem Skupinové vyučování- jak na něj seznámeni se stručnou charakteristickou skupinové výuky. Získají informace o možnostech využívání vhodných metod skupinové výuky.  Odnesou si informace, kde se lze inspirovat, jaké využívat pomůcky. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Lenka Fialová Bauerová - speciální pedagog
CENA: 295 Kč

Řečí čísel

Naše výsledky

22 254
Vzdělaných pedagogů
1526
Webinářů
29
Lektorů
714
Nových témat