Webináře | Archiv

Vzdělávací online semináře, které nabízíme, jsou přednášeny zkušenými, erudovanými odborníky z praxe, kteří se daným tématem zabývají. Každý vzdělávací webinář je recenzovaný dalším odborníkem. Výhodou online seminářů je především vzdělávání se z pohodlí Vašeho domova, přímý kontakt s lektorem, získání osvědčení o absolvování online semináře, materiály z přednášky a společné sdílení pedagogických zkušeností nejen mezi účastníky.

Každý účastník živého vysílání získá osvědčení o absolvování, které nalezne v sekci Můj účet - Moje webináře následující den po uskutečněném webináři. U záznamů z proběhlých webinářů osvědčení nevystavujeme. Také se ve svém účtu dostane k materiálům z přednášky i k nahranému videu, které si může opětovně přehrát a tím se zpět vracet k vysílání online webináře. Snažíme se vybírat a připravovat psychologická, speciálně pedagogická, sociologická, pedagogická a didaktická témata, která pomohou účastníkům (pedagogům, asistentům pedagoga, vedoucím pracovníkům i zákonným zástupcům) lépe porozumět dané problematice a rozšířit jim tak profesní i osobní portfolio. Naším cílem je reagovat na aktuální trendy školství.

V lednu 2020 jsme získali od MŠMT ČR rozhodnutí o udělené akreditaci č. j.: MSMT – 4484/2020-1, k provádění vzdělávacích programů, platnou do 27. 1. 2026.

V případě jakýchkoliv dotazů ke vzdělávacím webinářům se můžete obrátit na e-mail: vzdelavani@vlavici.cz.

Již uskutečněné webináře si můžete objednat v archivu. Vybraný záznam a materiály z webináře obdržíte po zaplacení ve svém účtu v sekci moje webináře.

Návod, jak vytvořit hromadnou objednávku webináře

Nejčastější dotazy a odpovědi na ně

Archiv webinářů

Řešení konfliktů mezi dětmi na prvním stupni základní školy

2. dubna 19:00 - 20:10

Na pozadí poznatků o intelektovém a citovém vývoji mladšího školního dítěte se budeme zabývat tematikou konfliktů mezi dětmi. Jakým způsobem efektivně pracovat se skupinou dětí v tomto věku, jak nastavovat pravidla, podporovat socio-emoční rozvoj dětí a jejich schopnost řešit problémy?

Webinář bude proložen příklady situací z praxe, zkušenostmi s jejich řešením a osvědčenými praktickými tipy.

V rámci webináře bude lektor odpovídat na Vaše dotazy přes online chat a zároveň můžete sdílet své zkušenosti.

Webinář je určený pro pedagogy a asistenty působící na prvním stupni základních škol.

 

LEKTOR: Mgr. Jiřina Juřičková
CENA: 365 Kč

Výchovnými maličkostmi ke spokojenému dítěti

2. dubna 20:00 - 21:10

Proč dítě vychovávat? Mohou rodiče chybovat? Jak se vyvarovat každodenním hádkám při přípravě do postele? Jak se s dítětem učit? Jaké hračky mu kupovat? Dávat dítěti kapesné? Pokud ano, kolik? Odpovědi nejen na tyto otázky se dozvíte ve webináři Výchovnými maličkostmi ke spokojenému dítěti. Lektorka si klade za cíl seznámit Vás se základními principy výchovy z pohledu moderní psychologie. I malá změna přístupu k dítěti může přinést neočekávané výsledky. Pokud si nejste jisti, zda s dítětem komunikujete správně, cítíte, že máte ve výchově mezery, či se jednoduše toužíte v této oblasti dále rozvíjet, kurz je určen právě Vám.

Webinář je určen především rodičům, své si v něm ale určitě najdou i učitelé mateřských a základních škol a vychovatelé ze školních družin.

LEKTOR: Mgr. Hana Daviesová
CENA: 365 Kč

Nejčastější úrazy u dětí v MŠ

27. března 20:00 - 21:10

Tento webinář Vám ukáže, co dělat v nejběžnějších život ohrožujících situacích, které Vás jako pedagoga mohou potkat při své profesi v dětském kolektivu. Děti jsou největší rizikovou skupinou v populaci. A proto Vám nabízíme způsob řešení, jak nemít obavy při poskytování předlékařské první pomoci a tím Vám ulehčit v nastalé problémové situaci.

V průběhu webináře máte možnost online chat s lektorkou, tím pádem můžete sdílet vlastní zkušenosti či jakékoliv dotazy daného tématu.

Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky i další zájemce. 

 

LEKTOR: Mgr. Bc. Lucie Troníčková
CENA: 365 Kč

Krátké relaxace a meditace – klíč k vyrovnanému dítěti

27. března 19:00 - 20:10

Studie na školách prokázaly, že při pravidelném zařazení relaxačních technik do vyučování, se zlepšilo soustředění žáků a zkvalitnil proces výuky. Pravidelná meditace zároveň přispívají k efektivnější komunikaci různých částí mozku a její praktikování je doporučováno v rámci psychohygieny. V tomto webináři si vyzkoušíme několika jednoduchých a zároveň účinných technik, které můžete zařadit do vašich hodin.

Po skončení webináře můžete využít online chat s lektorkou a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Veronika Kmochová
CENA: 365 Kč

Jak poznat, že je v mé třídě šikana?

26. března 19:00 - 20:10

„V mé třídě je něco v nepořádku, ale bojím se, abych to svým zásahem ještě nezhoršila.. šikana je přece strašně složitá věc.“ Možná se vám to již stalo, možná vás jen napadá, že vlastně si nejste úplně jistí, jestli byste šikanu rozpoznali, či byste uměli dostatečně zasáhnout. Tento webinář se bude zaměřovat na to, jaké typy šikany se ve školním prostředí objevují, jak je můžeme včas zachytit a co dělat, když už problém ve třídě nastal.

V rámci online webináře můžete sdílet své zkušenosti a komunikovat s lektorem formou online chatu.

Webinář je vhodný pro pedagogy ZŠ, SŠ, asistenty pedagoga.  

LEKTOR: Mgr. Veronika Tlapáková
CENA: 365 Kč

Hortiterapeutické aktivity (zahradnické a enviromentální) jako prostředek terapie pro děti předškolního a mladšího školního věku

26. března 20:00 - 21:10

Webinář je určen učitelům mateřských škol, učitelům 1. stupně ZŠ, vychovatelům školních družin, aistentům pedagoga, chůvám.

Na webináři budete seznámeni s poměrně novým, v ČR celkem neznámým terapeutickým oborem, zvaným hortiterapie. Úkolem hortiterapie je pozitivně ovlivňovat psychický i fyzický stav člověka. Horiterapie u dětí napomáhá naplno rozvíjet potenciál dítěte v různých oblastech, např. kognitivní schopnosti, hrubá a jemná motorika, komunikace a socializace. Hortiterapie rozvíjí samostatnost dětí, jejich samostatné myšlení a konání či stimuluje smysly dítěte. Na webináři si  také ukážeme konkrétní aktivity, které můžeme v rámci hortiterapie vykonávat s dětmi na jaře, v létě, na podzim a v zimě.

V rámci online webináře můžete sdílet své zkušenosti a komunikovat s lektorem formou online chatu.

Webinář je určen pro učitele mateřských škol, učitelé 1. stupně základních škol, asistenty pedagoga. 

LEKTOR: PaedDr. Lucie Zormanová, PhD.
CENA: 365 Kč

Využití pohádky ve vzdělávacím procesu

25. března 19:00 - 20:10

V dětském světě mají pohádky nezastupitelné místo. Svět plný fantazie, kouzel, odvahy, lásky a štěstí je pro dětské publikum velmi cenným přínosem. S pohádkami jak tradičními, tak i těmi nejnovějšími můžeme v rámci pedagogického procesu dosáhnout cílů vedoucích k rozvoji dovedností a znalostí. Webinář přináší nejen teoretický přehled významu pohádek, ale i mnoho cenných příkladů použitelných v praxi. 

V rámci webináře mohou účastníci využívat online chat s lektorkou webináře a sdílet své pedagogické zkušenosti.

 Webinář je určený pro pedagogické pracovníky i pro širokou veřejnost.

LEKTOR: Bc. Lenka Scholzová
CENA: 365 Kč

Wellbeing ve škole

25. března 20:00 - 21:10

Školní prostředí má u žáků vliv na učení se, adaptaci a celkový rozvoj. U ostatních zaměstnanců školy působí prostředí na jejich výkonnost, psychické naladění, schopnost vhodně reagovat, překonávat stres a překážky.  Úkolem wellbeingu je vytvořit takové prostředí, ve kterém se budou cítit dobře všichni, kteří školu navštěvují (pedagogové, nepedagogové, žáci i rodiče). Všichni účastníci včetně toho nejvýše postaveného – ředitele. A jak toho docílit bude předmětem tohoto webináře, který je určený pedagogům a vychovatelům na ZŠ, asistentům pedagoga na ZŠ, vedoucím pracovníkům, rodičům a dalším zájemcům.

V rámci webináře bude lektor odpovídat na Vaše dotazy přes online chat a zároveň můžete sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Jana Okrouhlá - speciální pedagog
CENA: 365 Kč

Náměty, nápady, hry, zajímavé metody do hodin matematiky na prvním stupni ZŠ

21. března 19:00 - 20:10

Učíte rádi zajímavou formou? Zapojujete do výuky různé hry, skupinové práce? Chcete získat novou inspiraci námětů, nápadů, her do výuky matematiky?

Po dobu 60–70 minut budou účastníci zapojení do webináře s názvem Náměty, nápady, hry zajímavé metody do hodin matematiky na prvním stupni ZŠ seznámeni s možností využití efektivních metod výuky v hodinách matematiky na prvním stupni. Odnesou si informace, jak si efektivně připravit vyučovací hodinu, jaké metody, náměty zapojit, jaké využívat hry, skupinové práce v hodinách aritmetiky a geometrie. Součástí webináře jsou praktické ukázky.

V rámci online webináře můžete sdílet své zkušenosti a komunikovat s lektorem formou online chatu.

 Webinář je vhodný pro pedagogy ZŠ na prvním stupni, asistenty pedagoga.

LEKTOR: Mgr. Lenka Fialová Bauerová - speciální pedagog, pedagog
CENA: 365 Kč

Komunikací k podpoře zdravých vztahů ve třídě?

21. března 19:00 - 20:10

Na webináři se dozvíte, jaké komunikační zásady a techniky používat k podpoře a utváření zdravé třídní/školní vztahové atmosféry; jaká je v komunikaci role učitele; jakých chyb se v komunikaci dopouštíme a co namísto nich.

V rámci webináře mohou účastníci využívat online chat s lektorkou webináře a sdílet své pedagogické zkušenosti.

Webinář je určený pro pedagogické pracovníky i pro širokou veřejnost.

LEKTOR: Mgr. Silvie Houšťavová
CENA: 365 Kč

Řečí čísel

Naše výsledky

22 254
Vzdělaných pedagogů
1526
Webinářů
29
Lektorů
714
Nových témat