Webináře | Archiv

Vzdělávací online semináře, které nabízíme, jsou přednášeny zkušenými, erudovanými odborníky z praxe, kteří se daným tématem zabývají. Každý vzdělávací webinář je recenzovaný dalším odborníkem. Výhodou online seminářů je především vzdělávání se z pohodlí Vašeho domova, přímý kontakt s lektorem, získání osvědčení o absolvování online semináře, materiály z přednášky a společné sdílení pedagogických zkušeností nejen mezi účastníky.

Každý účastník živého vysílání získá osvědčení o absolvování, které nalezne v sekci Můj účet - Moje webináře následující den po uskutečněném webináři. U záznamů z proběhlých webinářů osvědčení nevystavujeme. Také se ve svém účtu dostane k materiálům z přednášky i k nahranému videu, které si může opětovně přehrát a tím se zpět vracet k vysílání online webináře. Snažíme se vybírat a připravovat psychologická, speciálně pedagogická, sociologická, pedagogická a didaktická témata, která pomohou účastníkům (pedagogům, asistentům pedagoga, vedoucím pracovníkům i zákonným zástupcům) lépe porozumět dané problematice a rozšířit jim tak profesní i osobní portfolio. Naším cílem je reagovat na aktuální trendy školství.

V lednu 2020 jsme získali od MŠMT ČR rozhodnutí o udělené akreditaci č. j.: MSMT – 4484/2020-1, k provádění vzdělávacích programů, platnou do 27. 1. 2026.

V případě jakýchkoliv dotazů ke vzdělávacím webinářům se můžete obrátit na e-mail: vzdelavani@vlavici.cz.

Již uskutečněné webináře si můžete objednat v archivu. Vybraný záznam a materiály z webináře obdržíte po zaplacení ve svém účtu v sekci moje webináře.

Návod, jak vytvořit hromadnou objednávku webináře

Nejčastější dotazy a odpovědi na ně

Archiv webinářů

Ostych a stud u dětí

9. března 20:00 - 21:10

Tento webinář si klade za cíl poskytnout Vám základní vhled do problematiky stydlivých dětí. Jakým způsobem a kdy je vhodné dítě stimulovat? Čím je nadměrný stud a ostych způsoben? Čekají Vás kazuistiky i příklady z praxe. Webinář je určen pro všechny zájemce o zmíněnou problematiku. V rámci webináře je možné klást otázky formou online chatu nebo sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Petra Vorlíčková - dětský psycholog
CENA: 350 Kč

Grafomotorická chvilka v MŠ - na měsíc březen

8. března 19:00 - 20:10

Rozvoj grafomotoriky v mateřské škole se přímo odráží na připravenosti děti při vlastním psaní ve škole. Na tomto praktickém webináři se dozvíte jak uceleně a efektivně rozvíjet grafomotoriku u všech věkových skupin dětí v mateřské škole. Součástí webináře budou také ukázky vhodných pracovních listů, náměty her a dalších aktivit, které Vám pomohou rozvíjet grafomotoriku u Vašich děti. Webinář je určen pro všechny zájemce o zmíněnou problematiku. V rámci webináře je možné klást otázky formou online chatu nebo sdílet své pedagogické zkušenosti.  

LEKTOR: Mgr. Bc. Eliška Opatřilová - speciální pedagog, logoped
CENA: 350 Kč

Třída jako tým – jak nastavit pozitivní klima třídy

7. března 18:00 - 19:10

Každý by si přál učit ve třídě, kde panuje milé pozitivní třídní klima. Pedagog se v takové třídě cítí dobře, žáci jsou motivování a vše funguje jako z učebnice. Nicméně ne vždy to tak funguje a občas si ani zkušený pedagog neví rady s tím, jak klima nastavit. Tento webinář by vám měl pomoci odhalit zákonitosti třídního klimatu a jak je právě učitel může ovlivnit, aby tím pomohl nastavit vhodné podmínky pro jeho vznik. Webinář je určen pro všechny zájemce o zmíněnou problematiku. V rámci webináře je možné klást otázky formou online chatu nebo sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. et Mgr. Jakub Švec - psycholog
CENA: 350 Kč

Vzděláváme cizince, aneb žák s OMJ na základní škole

7. března 20:00 - 21:10

Do základních škol stále častěji dochází žáci s odlišným mateřským jazykem. Jedná se o žáky přicházející ze zahraničí, většinou bez znalosti nebo s nedostatečnou znalostí vyučovacího  - českého jazyka. Mohou to být také děti cizinců, které v ČR vyrostly, ale doma hovoří jiným jazykem, než je jazyk vyučovací. Jak s nimi pracovat a kde případně hledat pomoc bude předmětem našeho webináře. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Jana Okrouhlá - speciální pedagog
CENA: 350 Kč

Síla pochvaly

6. března 19:00 - 20:10

Proč je pochvala a efektivní zpětná vazba jedním z nejlepších motivačních momentů výuky? Patří kritika do výuky a jakou formou jí dokázat předat, abychom dítě od výuky neodradili? Efektivní zpětná vazba jako jeden z nejcennějších nástrojů učení je v našich školách občas opomíjenou záležitostí, pojďme společně v našem webináři poodhalit její principy a možnosti využití pro zlepšení výsledků našich žáků. Webinář je vhodný pro pedagogy ZŠ, SŠ a asistenty pedagoga.  V rámci online webináře můžete sdílet své zkušenosti a komunikovat s lektorem formou online chatu.

LEKTOR: Mgr. Veronika Tlapáková
CENA: 365 Kč

Projektové vyučování – jak na něj

3. března 19:00 - 20:10

Ve webináři se seznámíte s různými formami projektové výuky a s návodem, jak na ni. Bude upozorněno na různá rizika plynoucí z této formy výuky a budou předloženy návrhy, jak se jim vyhnout. Důležitou součástí budou i návrhy projektů nejen do hodin českého jazyka, dějepisu, občanské výchovy, ale i pro celoškolní aktivitu bez ohledu na ročník a předmět. V rámci webináře je možné klást otázky formou online chatu nebo sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Tereza Zelinová - lektor, pedagog
CENA: 350 Kč

Netradiční pohybové aktivity v MŠ a ŠD

3. března 20:00 - 21:10

Účastníci budou v úvodu webináře seznámí s vývojem hrubé motoriky u dětí v předškolním a mladším školním věku. Budou představeny netradiční pohybové aktivity jako je např. psychomotorika, cvičení dle V.Sheborne, hry s netradičním materiálem, relaxační cvičení a další. V rámci semináře máte možnost komunikovat s lektorkou prostřednictvím online chatu.

LEKTOR: Mgr. Martina Kneslová - speciální pedagog
CENA: 350 Kč

Podvody a krádeže u dětí

2. března 20:00 - 21:10

Jakým způsobem řešit, pokud dítě krade a podvádí. Jaké máme možnosti, co dělat a jak této patologii v chování předcházet? Webinář je vhodný pro rodiče i pedagogické pracovníky, studenty psychologie a všechny, které tato tematika zajímá. Čekají Vás kazuistiky i příklady z praxe. Webinář je určen pro všechny zájemce o zmíněnou problematiku. V rámci webináře je možné klást otázky formou online chatu nebo sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Petra Vorlíčková - dětský psycholog
CENA: 350 Kč

Komunikační schopnost u žáka s poruchou autistického spektra (předškolní věk)

1. března 19:00 - 20:10

70 minutový webinář bude rozdělen na dvě části. V první části, teoretické, se budeme věnovat vymezení základní terminologii, jazykovým rovinám, vybrané terapii nks, vymezení pas, nápadnosti v komunikaci u osob s pas a inkluzivnímu vzdělávání jedinců s pas. Část druhá, praktická, bude zaměřena na konkrétní náměty do praxe.

V rámci online webináře bude možné využít i online chat s lektorkou. 

Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky (pedagogy mš, asistenty pedagoga, logopedické asistenty), zákonné zástupce i další zájemce o téma.

 

LEKTOR: Tým lektorů
CENA: 350 Kč

Specifické poruchy učení v praxi

28. února 20:00 - 21:10

Specifické poruchy učení - jak na ně vyzrát? - Specifickou poruchou učení trpí více než 9% žáků na základní škole. Online seminář je zaměřený na praktické náměty a podněty pro práci se žáky. Lektorka se bude věnovat problematice, nabídne účastníkům možnosti, jak vzdělávat žáky se specifickými poruchami učení. V rámci webináře je možné sdílet zkušenosti, psát dotazy formou online chatu a získat tak cenné informace.  

LEKTOR: Mgr. Jana Okrouhlá - speciální pedagog
CENA: 350 Kč

Řečí čísel

Naše výsledky

22 254
Vzdělaných pedagogů
1526
Webinářů
29
Lektorů
714
Nových témat