Webináře | Archiv

Vzdělávací online semináře, které nabízíme, jsou přednášeny zkušenými, erudovanými odborníky z praxe, kteří se daným tématem zabývají. Každý vzdělávací webinář je recenzovaný dalším odborníkem. Výhodou online seminářů je především vzdělávání se z pohodlí Vašeho domova, přímý kontakt s lektorem, získání osvědčení o absolvování online semináře, materiály z přednášky a společné sdílení pedagogických zkušeností nejen mezi účastníky.

Každý účastník živého vysílání získá osvědčení o absolvování, které nalezne v sekci Můj účet - Moje webináře následující den po uskutečněném webináři. U záznamů z proběhlých webinářů osvědčení nevystavujeme. Také se ve svém účtu dostane k materiálům z přednášky i k nahranému videu, které si může opětovně přehrát a tím se zpět vracet k vysílání online webináře. Snažíme se vybírat a připravovat psychologická, speciálně pedagogická, sociologická, pedagogická a didaktická témata, která pomohou účastníkům (pedagogům, asistentům pedagoga, vedoucím pracovníkům i zákonným zástupcům) lépe porozumět dané problematice a rozšířit jim tak profesní i osobní portfolio. Naším cílem je reagovat na aktuální trendy školství.

V lednu 2020 jsme získali od MŠMT ČR rozhodnutí o udělené akreditaci č. j.: MSMT – 4484/2020-1, k provádění vzdělávacích programů, platnou do 27. 1. 2026.

V případě jakýchkoliv dotazů ke vzdělávacím webinářům se můžete obrátit na e-mail: vzdelavani@vlavici.cz.

Již uskutečněné webináře si můžete objednat v archivu. Vybraný záznam a materiály z webináře obdržíte po zaplacení ve svém účtu v sekci moje webináře.

Návod, jak vytvořit hromadnou objednávku webináře

Nejčastější dotazy a odpovědi na ně

Archiv webinářů

Úskalí práce asistenta pedagoga

11. října 20:00 - 21:10

Webinář je zaměřený na problematiku práce asistenta pedagoga a naplňování podpůrných opatření ve vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, Zaměříme se na problémové oblasti práce AP z pohledu vedení školy, pedagogů a samotných asistentů pedagoga. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Jana Okrouhlá - speciální pedagog
CENA: 315 Kč

Náměty pro třídnické hodiny

7. října 20:00 - 21:10

Webinář je určen pro všechny třídní a také ty, kteří se věnují komplexní práci se vztahy ve třídě. Podíváme se na to, jaký mají třídnické hodiny smysl, jakým směrem je zaměřit, jaké aktivity se pro třídnické hodiny (ne)hodí, kde brát náměty aktivit, jak dělit žáky do skupin, jak pracovat s kázeňskými problémy a jinými problémovými situacemi, které chceme během třídnických hodin se žáky řešit. Seminář je prakticky orientován, očekává se aktivní zapojení účastníků (dotazy lze klást prostřednictvím chatu).

LEKTOR: Mgr. et Mgr. Jakub Švec - psycholog
CENA: 315 Kč

Jak poznat rizika poruch učení ve 2. třídě ZŠ

7. října 19:00 - 20:10

Rizika SPU lze poznávat již ve druhé třídě, ve webináři se účastníci dozví, na co se zaměřit, abychom je zjistili a mohli svým žákům pomoct včas nebo jakým způsobem s potřebnými děti pak pracovat, aby nedošlo k rozvoji poruch učení. Lektorka nabídne i postupy, jak dětem pomáhat, aby se jim dobře studovalo. Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky (pedagogy z MŠ i ZŠ, asistenty pedagoga, logopedické asistenty), zákonné zástupce i další zájemce o téma webináře. V rámci online semináře je možné využit online chat s lektorkou a sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Zdenka Wajdová - logoped, speciální pedagog
CENA: 315 Kč

Pedagogická diagnostika - jak připravit podklady pro ŠPZ pohledu učitele?

7. října 20:00 - 21:10

Každá škola spolupracuje se školskými poradenskými zařízeními (pedagogicko-psychologické poradny, speciálně-pedagogická centra) a pedagogové často připravují podklady pro vyšetření žáků. V rámci online webináře účastníky seznámíme s tím, jak má správně vypadat pedagogická diagnostika z pohledu učitele, co je dobré připravit pro pracovníky ŠPZ a jak vhodně spolupracovat. Lektorka seznámí účastníky s oblastmi pedagogické diagnostiky.

LEKTOR: Mgr. Martina Kneslová - speciální pedagog
CENA: 315 Kč

Dítě mladší 3 let v MŠ - praktické náměty

6. října 19:00 - 20:10

Mateřskou školu navštěvují už běžně děti mladší 3 let. Nevíte, jaké hračky a pomůcky nakoupit? Jak nastavit efektivní spolupráci mezi učitelkou a chůvou? Jak podpořit adaptační proces u takto malých dětí? Odpovědi na tyty otázky, ale také spoustu dalších typů a rad, jak zařadit tyto děti do Vaší třídy co možná nejhladším způsobem. Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky (pedagogy z MŠ a první třídy ZŠ, asistenty pedagoga) a zákonné zástupce i další zájemce o téma webináře. V rámci online semináře je možné využit online chat s lektorkou a sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Bc. Eliška Opatřilová - speciální pedagog, logoped
CENA: 315 Kč

Dechová cvičení v logopedii

6. října 20:00 - 21:10

Praktický webinář, při kterém účastníci získají mnoho typů nejen na cvičení v logopedické prevenci.

Téma webináře bude směřováno na využití dechových cvičení a jejich vlivu v logopedii, pro rozvoj dětské řeči. Dechová cvičení mají svou podstatu hlavně jako prevence. Předcházení špatných dýchacích nácviků a zároveň předcházení onemocnění horních cest dýchacích.

Během webináře bude možnost komunikovat pomocí online chatu s lektorkou.

Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky (pedagogy z MŠ i ZŠ, asistenty pedagoga, logopedické asistenty), zákonné zástupce i další zájemce o téma webináře.

LEKTOR: Tým lektorů
CENA: 315 Kč

Jak předcházet konfliktům ve školním prostředí?

5. října 18:00 - 19:10

Školní prostředí může být pro řadu z nás stresorem. Pro děti, učitele, rodiče. Cílem tohoto webináře je naučit Vás předcházet konfliktům, adekvátně reagovat ve stresu. Čekají nás prvky mimo jiné psychohygieny, kazuistiky i příklady z praxe. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Petra Vorlíčková - psycholog
CENA: 315 Kč

Metody a náměty pro čtení s porozuměním

5. října 20:00 - 21:10

Čtenářská gramotnost je v současném školství velmi aktuální téma. Účastníci webináře se seznámí s metodami, které u žáků rozvíjí čtení s porozuměním nejen v českém jazyce. Také si představíme aktivity, které vedou k rozvoji čtenářství a vztahu ke knihám. Možnost využít online chat s lektorem a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. et Mgr. Klára Střížová
CENA: 315 Kč

Sebepoškozování ve školním prostředí

4. října 18:00 - 19:10

Pořezaná zápěstí, vpichy od kružítka, jizvy na stehnech.. Sebepoškozování je velmi rozmanité, nejen co do počtu způsobů, jak si ublížit. Ale také co do množství důvodů proč se mladí lidé začnou sebepoškozovat. Velkým problémem sebepoškozování je také tzv. efekt sněhové koule, který může v dané třídě strhnout k této činnosti mnoho žáků. V rámci tohoto webináře nahlédneme do dané problematiky, budeme hledat příčiny vzniku těchto potíží a zároveň i cestu, jak postupovat a kam se obrátit v případě, že se s tímto problémem v praxi setkáme. Webinář je vhodný pro pedagogické pracovníky (pedagogy ze ZŠ, asistenty pedagoga) a zákonné zástupce i další zájemce o téma webináře. V rámci online semináře je možné využit online chat s lektorkou a sdílet své pedagogické zkušenosti.

LEKTOR: Mgr. Veronika Tlapáková - psycholog
CENA: 315 Kč

Logopedické aktivity na měsíc říjen

4. října 19:00 - 20:10

Máte u Vás v mateřské škole či základní škole chvilky, kde se věnujete rozvoji řeči u dětí?  Proč by se nemohly jmenovat „Chvilka s žabkou Kvákalkou?

Chybí Vám konkrétní náměty? Nechte se inspirovat naším pravidelným (měsíčním) webinářem. Každý měsíc se budeme věnovat jak oblastem řečovým, tak i oblastem neřečovým. S naším webinářem získáte spoustu praktických námětů - 70 minut praktických námětů. 

Možnost využít online chat s lektorkou a sdílet své zkušenosti.

LEKTOR: Tým lektorů
CENA: 315 Kč

Řečí čísel

Naše výsledky

22 254
Vzdělaných pedagogů
1526
Webinářů
29
Lektorů
714
Nových témat